Expositie

Opening
Zondag 24 september 2017

expositie te bezichtigen tot 22 oktober 2017

12.00 uur – 17.00 uur

Kruithuis, Citadellaan 7, ‘s-Hertogenbosch

zondag 24 september fotobespreking 13.00 uur

 

Gedurende 1 jaar lang hebben 7 fotografen zich laten coachen.
Zij hebben gewerkt aan hun eigen fotografie project en
zijn daarbij door Marjolein van Hout begeleid.
Het coachingtraject bestaat uit een aantal lezingen
over compositie, vorm en inhoud, en eigen stijl.
Daarnaast krijgen de deelnemers kleine opdrachten
om over deze stof na te denken en toe te passen.

Vervolgens hebben de fotografen hun strategie bepaalt
voor hun project, hebben ze studies gemaakt, en met deze
expositie laten ze hun eindresultaten zien.

7 fotografen

Lisette van der Sijde

Met het motto:  “go with the flow” en “follow your heart” is Lisette gaan fotograferen. “Happiness is a choice” is haar ooit verteld en met de geluksmomenten die zij krijgt met de kinderen om haar heen en water heeft Lisette twee series gemaakt.

Dirk Rijkers

Dirk raakte geïnspireerd door twee kunstenaars, de Schotse schilder Callum Innes en de Japanse fotograaf Hiroshi Sugimoto. Tijdens het proces van beelden verzamelen en fotograferen heeft hij de stijlen van Innes en Sugimoto gecombineerd tot zijn eigen stijl die zich het beste laat omschrijven als een abstracte kijk op architectuur, stilleven, en landschap waarin licht-donker, toon en kleur, textuur en structuur, en symmetrie en spiegeling, veelgebruikte beeldelementen zijn.

Maudy Kapteijns

Maudy heeft een project gemaakt met titel “Als je me echt zou kennen”
” Voor dit project heb ik gekeken naar wat me interesseert, me raakt
en waar ik blij van word en dat zijn o.a. persoonlijke verhalen. Hoe gaat het écht met die ander.
We hebben meteen onze mening klaar over iemand zonder er maar iets over die persoon te weten. Wat zou er gebeuren als je wat meer zou weten, zou je dan anders over die persoon gaan denken en praten? “

Simone Hins

Voor dit project heeft Simone zich laten inspireren door de fotograaf Ger Dekkers.
Hij liet zich leiden door de landschapsschilders uit de 17e eeuw. Het landschap ligt er roerloos bij en wat wisselt is het standpunt van de kijker. Met deze wisseling van standpunt loopt hij een eindje op met het kubisme. Met een abstract geschoold oog zoekt hij naar de uitsnede/ keuze van zijn kader.
Hij schuift en ordent in een vlak. Zijn werk bevat een sterk ritme, kleine verschuivingen en geometrie is vaak prominent aanwezig.

 


Leoniek van der Vliet

“Onkruid is een plant die staat op een plek waar je hem niet wil hebben.”, zo leerde Leoniek tijdens haar studie Milieukunde. Exoten (dieren en planten) kwamen uitgebreid aan de orde bij ecologie. Het verdringen van de rode eekhoorn door de grijze, de vogelkers door de Amerikaanse, de zomer- en wintereik door, jawel, de Amerikaanse. Natuurbeheerders en jagers hebben hun handen vol aan het bestrijden van deze soorten. Ze knagen aan gewassen, verspreiden ziekten, graven in waterkeringen, ontzetten stoepen.
Leoniek laat een serie zien met exoten, en een serie verstilde portretten

 


Hanneke Lathouwers

Hanneke exposeert met een serie portretten van kinderen, gevangen in hun eigen gedachten. Waar zijn ze? Waar zijn ze naar op zoek? Zijn ze in hun eigen wereld? Wat is de sleutel tot hun gedachten? Ze zijn ongrijpbaar en geven niets prijs want iedere gezichtsuitdrukking lekt de geheimen van hun verborgen gedachten en wat als die gestolen worden….


Arjan Jeurgens

Het leven van een gewone dorpsjongen Theo verandert ingrijpend als hij in 1949 voor zijn militaire dienstplicht naar Indië wordt uitgezonden. Waarom wordt dit land zo belangrijk in zijn leven? Arjan vergezelt hem bij zijn laatste bezoek aan Sumatra op zoek naar antwoorden.

 

 

Wil je ook deelnemen aan het coaching traject?
klik hier