Home » Flitsen met je reportage flitser

Flitsen met je reportage flitser

Flitsen met je reportage flitser

Flitsen met je reportage flitser is een vak apart. Ik geef niet voor niets flits workshops.

Voor de fotografen die meer uit hun locatie foto’s willen halen, hier een kleine suggestie wat er in je tas moet zitten:

 

1: Je raad ’t al, een flitser!! Het liefst werk ik met de flitser die gelijk is aan het camera merk. Dus heb je een Nikon camera koop dan een Nikon flitser, etc etc. Enige nadeel, deze flitsers zijn nogal prijzig. Het merk Yongnuo bied een prima alternatief, voor een leukere prijs. Let wel, wanneer je van een ander merk een flitser koopt, moet die wel geschikt zijn voor jou camera type!

 

2: Batterijen! Graag oplaadbare batterijen, dat is beter voor het mileu. Ik gebruik zelf het liefst Varta batterijen, van een hoger vermogen (deze zijn 2600mAh) dan laden ze lekker snel door en kan je fijn door fotograferen

 

Flitsen met je flitser op de camera is eigenlijk nooit echt geweldig, je krijgt vaak hard direct licht, wat er gewoon niet zo charmant uit ziet

 

Daarom op nummer 3:

Licht vormers! I love Magmod! Magmod heeft een tof systeem wat magnetisch is, en zo kan je heel snel verschillende licht vormers op je reportage flitser zetten.

Ja ook hier zijn weer goedkopere alternatieve voor, van bv Falcon Eyes. Maar als je meerdere bruiloften, communies, recepties per jaar fotografeert, maak het je zelf makkelijk met een setje van Magmod.

 

4: Trigger set. Wil je meer invloed op je omgevingslicht, dan ga je flitsen met meerdere flitsers. Deze kan je aansturen middels een triggerset. Op je camera zet je de zender, onder reportageflitser zet je de ontvanger. En deze zorgen er voor dat je flitsers af gaan wanneer je de foto maakt. Ook deze heb je in alle soorten en maten. De simpelste zijn van Pawn. De meer geavanceerde kun je kopen van Yongnuo of Cactus, hier kan je meerdere kanalen op instellen en vanaf de trigger op de camera het volume van de flitser bepalen.

 

Ben je merk trouw, dan kan je er ook voor kiezen om een “master” flitser te kopen, deze stuurt dan andere flitsers aan, zogenaamde “slafe” flitsers. Dit werkt alleen als de flitsers van hetzelfde merk zijn.

 

Ga je off camera flitsen dan is het ook fijn om een statief te hebben waar je de flitsers op kan zetten, maar dan is de vraag of het nog wel allemaal in je tas past…..

 

Wil je meer weten over je reportage flitser, of hoe je je flitser van de camera af gebruikt, schrijf je in voor de flits workshop.

 

workshop flitsen strobisten