Home ยป ik ga op vakantie en neem mee,…..

ik ga op vakantie en neem mee,…..

Normaal alleen mijn Fuji XT camera. Prima dingetje om tijdens de vakantie lekker uit de losse pols mee te fotograferen.
Ik sleep immers de rest van t jaar al genoeg met mn camera.

Maar na twee keer Griekenland te hebben bezocht met de Fuji camera dan toch de derde keer maar met m’n Nikon D800 met daar opeen 28-300 objectief
We hebben in Griekenland al zo vaak naar de sterren staan gapen, en vooral die mooie witte baan, the Milkyway, dus dat werd het doel: “sterren fotograferen in Griekenland”

Reis geboekt, 10 kg handbagage en 20 kg in t ruim van t vliegtuig…..

Camera, zonnen kap, nd-filter, polarisatie filter, reserve batterij, oplader voor de batterij,… Als je sterren gaat fotograferen is het misschien wel handig om je statief ook mee te nemen… en m’n laptop is ook geen overbodige luxe….

Je voelt hem vast al aankomen en misschien heb je zelf ook al eens dit probleem gehad: Hoe ga je dit allemaal mee slepen?

Ik heb een geweldige tas waar al mijn fotografie gear in past. Die tas heeft plek voor twee boddies, drie objectieven, reportage flitser, laptop vak, alle opladers kunnen mee en zelfs een speciale strap om mn statief er aan te kunnen hangen.
PERFECT! …niet dus, want die tas heeft bijna drie keer de afmeting van het toegestane formaat voor je handbagage.

Klotos, of hoe zeg je dat op z’n Grieks?

Dan maar goeie ouwe Google raadplegen en de bekende adresjes online bezoeken om te kijken wat voor tassen er allemaal zijn. 45x40x25 cm is de opdracht. Dat is het formaat voor handbagage wat gegarandeerd mee mag met Transavia.
Gelukkig heeft Cameranu.nl een fijne zoekfunctie waar je ook het formaat van de tas kan kiezen, dat filtert wel lekker. Maar zodra ik op een tas was uitgekomen kreeg ik weer t probleem dat een tas een binnen- en buitenmaat heeft.

Juist, klotos.

Niks erger dan met n rolmaat naar Kamera Express of City Foto (Cameranu in Urk is helaas niet bij Eindhoven om de hoek). Ik geneer me niet zo heel snel maar dit was ik toch niet van plan.

Dus ingeval van nood zet ik mijn netwerk in, en vraag ik aan mijn collega fotografen die ik tegen kom wat voor tas zij hebben. #dtv
En daar kwam Leoniek mijn studio binnen, met n super degelijke tas van het merk Peak Design. Ik kreeg meteen demo van dr, overal ritsjes, vakjes, sluitingen met magneten (!) (ja, sta je een bruidsreportage te doen in een kerk, moet jij net in dat vakje zijn met klittenband…) en ze vertelde over haar vlieg avonturen die ze had gemaakt met de tas. Zo aardig als ze is mocht even aan alle ritjes zitten en de tas van heeel dichtbij bekijken en daar werd ik zeer gelukkig van! Want zelfs mijn 5 jaar oude MacBook pro, die voor hedendaagse begrippen echt groot en dik is paste met een beetje door duwen in t laptop vak ๐Ÿ™‚

Tas besteld, vol gepropt, 8,5 kg ex statief.
Statief de koffer in, shirtjes, ondergoed, sokken in de loze ruimtes van t statief gepropt om mij ln koffer soort van voordelig in te ruimen. 23 kg ๐Ÿ™

Klotos (+ aanvullende woorden)

Na twee dagen spullen uit de koffer, in de koffer, spullen herpositioneren, koffer wegen…. heb ik besloten mezelf 5kg extra cadeau te doen bij Transavia

Me happy !!

Natuurlijk heb je op Schiphol wel weer n “Klotos” moment omdat je vier van die bakken nodig hebt om je hele inventaris door de scanner te laten gaan. En gaan je spullen eerder door de scanner dan jij, dus iedereen aan de andere kant bij de douane kan zo aan lopen met je geliefde/kostbare apparatuur. Maar gelukkig ging alles goed en heeft m’n camera ook de drugstest doorstaan.

De tas zit perfect op je rug, ik heb niet in de gaten gehad dat ik 8,5kg extra bij me had.
De verschillende vakken, boven, links en rechts aan de zijkant zijn erg fijn omdat je zo heel snel toegang hebt tot de spullen die nodig hebt. Je statief kan je aan de zijkant bevestigen en je hebt verschillende lussen aan je tas zodat je bv een drone aan de buitenkant van je tas kan bevestigen. En de ritsen zijn allemaal waterdicht, niet nodig in Griekenland maar wel fijn in Nederland.