Home ยป Help, ik heb een statief nodig !

Help, ik heb een statief nodig !

Een statief, voor de meeste fotografen voelt het als een soort noodzakelijk kwaad om zo’n ding toch maar aan te schaffen.

Tegen mijn studenten zeg ik in het begin altijd “kijk maar of je vrienden of n familielid ergens een statief heeft staan wat niet veel wordt gebruikt” want de ervaring leert dat na de aanschaf er van, je hem liever niet gebruikt. Jammer, want met statief kan je prachtige beelden maken !
Neem in het begin dus goed de tijd om alle mogelijkheden van je statief te leren, want als je op locatie bezig bent en je wil een mooie plaat maken moet je wel meteen weten aan welke knoppen je wel of juist niet moet zitten !
Als je er als fotograaf achter bent dat de tak van sport waar je je in begeeft toch vraagt om een statief dan kan je maar beter een goed exemplaar aanschaffen. Zoals bijvoorbeeld interieurfotografie, architectuur, landschap of urbex. Maar ook als je in het blauwe of gouden “kwartiertje” wil fotograferen, kan je niet onder een statief uit.

Als je een statief koopt let er dan op dat deze niet te zwaar is, je loopt er toch de hele tijd mee rond. Maar hij moet ook stevig genoeg zijn voor het gewicht van je camera. En let er op dat je accessoires voor je statief kan kopen. Standaard kan je namelijk bij bijna geen camerastatief je camera recht naar boven of beneden richten. Daar heb je een tussen stuk voor nodig zodat je de midden kolom horizontaal kan gebruiken.

Ik gebruik zelf dit statief van Manfrotto

Een prima degelijk statief, waar ik wel blij van wordt ๐Ÿ™‚