Home » Lightroom Classic CC

Lightroom Classic CC

Het is weer zover ! Nieuwe updates van Adobe !
En deze keer is Lightroom aan de beurt. Iedereen met een Creative cloud abonnement, even opletten…..

Want er is een nieuwe versie van Lightroom: Lightroom CC.

Die bestond toch al? ja, klopt, maar de nieuwe Lightroom CC is niet de oude Lightroom CC….. De oude Lightroom CC heet voort “Lightroom Classic CC” om t effe makkelijk te houden.

Het grote verschil is dat bij Lightroom CC de opslag voort online is. In de cloud, niet meer lokaal. Neem een kijkje op de website van Adobe, klik hier. Je kan een lightroom abonnement afsluiten voor € 24,19 p/mnd (klik je een beetje verder dan kom je hem ook voor € 12,09 tegen zonder cloud opslag) Hierbij krijg je 1TB cloud opslag. De gedachte is dat je één plek hebt om je foto’s op te slaan, en in combinatie met de mobile app Lightroom je op ieder device je beelden beschikbaar hebt.
Deze tool, Lightroom CC is in mijn ogen minder handig voor de professionele fotograaf. 1 TB cloud opslag, daar kom ik niet mee gedraaid. En ik heb mijn beelden ook veel liever lokaal staan. Als ik mobiel iets wil bewerken neem ik wel een harde schijf mee, geen probleem. Maar ik denk dat veel mensen die bv in jpg hun vakantie foto’s schieten, of wanneer je vaak je met je smartphone fotografeert, het een super fijne toepassing is ! Kortom, Lightroom CC is een geweldige bewerkingstool voor de niet professionele fotograaf.
Of zoals Adobe het zelf noemt “De cloudgebaseerde fotoservice voor elke fotografieliefhebber.”

Wil je gewoon bij je oude trouwe Lightroom blijven, die we dus voorheen Lightroom CC noemde, zoals ik. Zorg dan dat je Lightroom Classic CC download. (of liever, je oude Lightroom cc wordt “bijgewerkt” naar Classic)
By the way, Lightroom CC en Lightroom Classic CC zijn gewoon te downloaden voor iedereen met een CC fotografie abonnement.

Als we naar het rijtje van Adobe kijken wat er nieuw is in Lightroom Classic, op één staat natuurlijk de nieuwe naam 🙂
We mogen een hogere snelheid verwachten bij opstarten, het genereren van previews, het overschakelen van de ontwikkelmodule naar de Library-module,…..  Ook zeggen ze dat we sneller afbeeldingen gaan selecteren om te importeren, dankzij de verbeterde workflow voor ingesloten previews. En we gaan nauwkeurige kleur- en toongebaseerde selecties maken voor lokale aanpassingen met bv je aanpassingspenseel.

Jullie snappen dat mijn update aan staat, en ik heel benieuwd ben naar hoe het er allemaal uit ziet !