Lightroom

Deze cursus heeft 2 varianten, een basis en een ‘tips and tricks’. 
Heb je nog nooit met Lightroom gewerkt, dan is de basiscursus de perfecte start. Ben je al bezig in Lightroom maar wil je duidelijker weten hoe het allemaal zit, heb je specifieke vragen, dan is de ‘tips and tricks’ een aanrader.

Benodigdheden: laptop met lightroom Classic CC

Heb je de laatste versie van Lightroom 6, en dus niet de cloud versie dan kan je ook deelnemen. Zorg wel dat de laatste up-dates hebt gedownload.

Start:

Basis cursus Lightroom

Duur cursus: 4 dagdelen 2,5 uur totaal 10 uur, één les per week

data: op aanvraag

Kosten: € 195,00 incl btw

maximaal 4 deelnemers

 Inschrijven? Klik hier en vul het formulier in !

Lightroom ‘Tips and Tricks’

Duur cursus: 2 dagdelen 2,5 uur totaal 5 uur, één les per week

data: op aanvraag

Kosten: € 98,50 incl btw

maximaal 4 deelnemers

Inschrijven? Klik hier en vul het formulier in !

Deze cursussen kunnen op locatie worden verzorgd

Lightroom Basis cursus
In deze cursus leer je hoe je jou digitale workflow op zet in Lightroom.

Als fotograaf kan je met verschillende programma’s werken om je RAW files te beheren en te verwerken. Het voordeel van Adobe Lightroom is dat alles wat je nodig hebt in één programma zit.

We beginnen echt bij de basis: hoe importeer je je foto’s, hoe zoek je ze uit,  wat kan je allemaal doen in je digitale doka en hoe sla je je foto’s op als je ze wil laten afdrukken of online wil gebruiken. Verder laat ik je zien hoe je kan tetheren (terwijl je fotografeert je foto’s meteen op je computer zien), het maken van voorinstellingen, het invullen van je meta data en het maken van een boek of presentatie.

Dit doen we in vier klassikale lessen, met maximaal 6 deelnemers. Zo is er voldoende aandacht voor iedereen, en kan je gerust iedere vraag stellen.

Lightroom ‘Tips and Tricks’

Tijdens de ‘Tips and Tricks’ gaan we wat dieper in op het programma. Ik laat je zien wat je lokaal nog kan aanpassen in je foto, met de “vlekken verwijderaar” het “lokale aanpassingspenseel” en het “Verloop filter”.
Voor dat de cursus start inventariseren we de vragen van de deelnemers, om te zien wat jullie zelf willen weten. Zo is geen één cursus het zelfde, en krijgt iedereen antwoord op dringende vragen.